Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Παραλία Βοτσαλάκια - Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα...


Την περασμένη Δευτέρα ψηφίστηκε από τον δήμο του Πειραιά κατά πλειοψηφία η νομιμοποίηση της καφετέριας/club που λειτουργεί παράνομα εδώ και 14 χρόνια στην παραλία Βοτσαλάκια.


Είναι πραγματικά πάνω και πέρα κάθε λογικής, τουλάχιστον δικιάς μου. Γιατί δηλαδή να μην πάει και ο οποιοσδήποτε άλλος να φτιάξει μια καφετέρια πάνω στα βράχια της Πειραϊκής και να βγάζει λεφτά? Μήπως θα τον σταματήσει κανένας? Όχι απλά δεν θα τον σταματήσει, αλλά έχει βάσιμες ελπίδες μετά από κάποιο καιρό να νομιμοποιηθεί κιόλας!!

Ο Δήμαρχος και το επιτελείο του επικαλέστηκε 123,938,451 νόμους προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση του αυτή. Δεν είναι κάτι πρωτότυπο, ούτε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία πως με την απαραίτητη αποφασιστικότητα και νομική βοήθεια, θα βρει ένα νόμο που θα ταιριάζει.

Ούτως ή άλλως οι νόμοι (ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό) δεν λειτουργούν ποτέ υπέρ του πολίτη και του εργαζόμενου.

Το θέμα όμως είναι πολιτικό και όχι νομικό. Ο Δήμαρχος επιλέγει να θέσει τα γρανάζια του νόμου σε λειτουργία προκειμένου να εξυπηρετήσει το ιδιωτικό συμφέρον. Αυτό είναι ξεκάθαρη πολιτική απόφαση και φαντάζομαι ότι θα κριθεί από τους πολίτες του Πειραιά, με την πρώτη ευκαιρία.

Η εναλλακτική δεν είναι η εγκατάλειψη, όπως συχνά λέει ο Δήμαρχος. Τα λεφτά για να μένει η παραλία αυτή καθαρή, με εγκαταστάσεις, είναι γελοία μπροστά στα λεφτά που διακινούνται καθημερινά στον Δήμο του Πειραιά. Δεν είπε κανείς να μην υπάρχει αναψυκτήριο στην παραλία. Αυτό όμως που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι αναψυκτήριο, είναι κανονική καφετέρια - μπαρ.

Δυστυχώς, όσο και να προσπαθεί η δημοτική αρχή να παρουσιάσει την κατάσταση σαν το μεγάλο έργο πνοής για τον Πειραιά που η κακή αντιπολίτευση το σταματάει, δεν θα τα καταφέρει. Το μόνο έργο που πάει να κάνει αυτή τη στιγμή, είναι η νομιμοποίηση της χρόνιας παραβατικότητας που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι θέλει να σταματήσει.

Είναι καιρός ο κόσμος να βγάλει πραγματικά συμπεράσματα και να συσπειρωθεί στον αγώνα να μην δοθεί η παραλία σε ιδιώτη αλλά και να προβλεφθεί συγκεκριμένο κονδύλι για την αξιοποίηση της παραλίας από τον Δήμο με κοινόχρηστο και δωρεάν χαρακτήρα.


Ηλίας Σαλπέας
Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά
Λαϊκή Συσπείρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.